Christel Sonck

Coach, Loopbaanbegeleider, Auteur, Hondendeskundige

Oprichter en bestuurslid vzw Mental Care

Christel en Pepsi

In 2019 zette de diagnose borstkanker mijn wereld op zijn kop. Na de eerste rollercoaster aan emoties herpakte ik me.


Ik was/ben een zelfstandige vrouw die de touwtjes van haar leven goed in handen heeft. Ik had en heb het volste vertrouwen in de medische wereld maar ik wou niet als toeschouwer aan de zijlijn staan tijdens mijn eigen behandeling.

Pas op dat moment besefte ik hoeveel ik van het leven houd en ik was niet van plan om de handdoek in de ring te gooien.

Ik ging op zoek op welke manier ik actief kon deelnemen aan het gevecht tegen kanker.


“Niks is toeval in het leven” is een slogan die coaches dikwijls gebruiken en er is daar wel een reden voor.


In het begin van mijn zoektocht ontdekte ik het boek “Surviving Triple Negative Breast Cancer” van Patricia Prijatel. Patricia Prijatel is een Amerikaanse onderzoeksjournaliste en professor die jaren voordien dezelfde diagnose gekregen heeft als ik. Het boek is het resultaat van haar journalistiek onderzoekwerk naar dit thema. Tot op vandaag lees ik in dit boek op dagen dat ik me niet optimaal voel.


Verder was er in die periode ook een 10 dagen durende online informatief programma “Radical Remission” van Kelly Turner. In dit programma ontdekte ik de integratieve gezondheidszorg en keek ik geboeid naar getuigenissen van mensen die het toegepast hadden.


Alle puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik had de weg gevonden naar de integratieve gezondheidszorg. Sindsdien heb ik me hierin constant bijgeschoold. Ik heb alle principes ook toegepast op mezelf en vandaag de dag is het mijn nieuwe manier van leven geworden.


Vandaar dat ik de vzw Mental Care opgericht heb. Ons doel is om alle informatie rond integratieve gezondheidszorg te verzamelen op 1 platform en mensen te informeren en begeleiden.